Hírek

Miskolc hírek

Hírek miskolcról és miskolc kártyáról


Magyar arany a junior jégkorong vb-n

A 2013 decemberében Miskolcon megrendezésre került U20-as jégkorong világbajnokságon aranyérmet nyert a magyar csapat. A magyar és az ellenfél holland csapat is veretlenül érkezett a mérkőzésre. nagy volt a meccs tétje, hiszen a győztes egy osztállyal feljebb léphet. A holland válogatott kezdett erősebben és rögtön megszerezték a vezetést, de az első játékidő második részétől már a magyarok voltak fölényben. A mérkőzés végeredménye 7-2 lett. Gratulálunk a játékosoknak!

Új állandó tárlat nyílt a miskolci Herman Ottó Múzeumban

A Kárpátok ásványai című állandó kiállítás a Pannon-tenger múzeumként közismert Miskolcon. Az állandó kiállítás egy új épületszárnyban kapott helyet. A beruházás 435 millió Forintba került és az Új Széchenyi Terv keretében valósult meg. A kiállításon bemutatásra kerül a 2007-ben bükkábrányban megtalált mocsárciprusok mellett a Kárpát-medence kialakulása, a rudabányai ősmajomhoz kapcsolódó kutatások valamint a Kárpátok ásványai is.

Tovább bővíti Miskolci gyárát a Bosch

2014 második felében a német Bosch csoport újabb 320 új munkahelyet teremt a kéziszerszám gyárának bővítésének köszönhetően. A faipari elektromos szerszámok gyártása jelenleg Solothumban zajlik Svájcban, de a gyártás és fejlesztés nagy része Miskolcra fog kerülni. A hivatalos közlemény szerint a kéziszerszám-üzletág átszervezi Európában a fa és felületmegmunkáló elektromos szerszámok gyártását és fejlesztését.

Átadták a közigazgatási és munkaügyi bíróság új épületrészét Miskolcon

Répássy Róbert a Miskolci Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság új épületrészének avatásán beszélt arról, hogy szerinte egy új bíróság születése a reformfolyamat megvalósulásának egyik állomása. Répássy Róbert az igazságügyért felelős államtitkár a következőket mondta az eseményen: – A bírói munka alapfeltétele a szellemi és egzisztenciális függetlenség. – A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról, valamint a bírók jogállásáról és javadalmazásáról szóló törvény elfogadása az első lépése volt a polgári és büntető igazságszolgáltatás problémáinak kezelésére. – A kormány és az Országgyűlés költségvetési forrásokkal is támogatja a bíróságok munkáját, nem csak jogalkotással. – Az új polgári törvénykönyvhöz és az új büntető törvénykönyvhöz kapcsolódó munkálatokon túlmenően a következő feladat az új eljárásjogi szabályok megalkotása lesz. A Miskolci Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 2013 év január 1.-én kezdte meg a működését, az új épületrész kialakításának munkálatai 2013 márciusában kezdődtek el és 2013 augusztusában fejeződtek be.

A miskolci városvezetés személyesen kezdte meg a fészekrakó lakások felújítását.

Az avasi lakótelepen szerdán Kriza Ákos polgármester, Csöbör Katalin és Sebestyén László országgyűlési képviselők, valamint a város fideszes és KDNP-s képviselői a sajtó nyilvánossága előtt kezdték meg az önkormányzat által visszavásárolt és kiürített “fészekrakós” lakások takarítását és felújítását. A polgármester elmomdta, hogy ez az első átvett lakás, amelyet majd sorozatosan követ a többi is. 2013 December 1-ig, a kilakoltatási moratórium kezdetéig mintegy 20-25 lakás átvétele várható. Az önkormányzat a felújításra 300 millió forintot különített el a költségvetéséből.

Még mindig nincs döntés az Avas Szálló felújításának kezdéséről.

Jelenleg is csak tárgyalásokat folytatnak a miskolci Avas Szálló homlokzatának ügyében. Az épület országos műemléknek számít, de a felújítása körüli bizonytalanság már több mint 10 éve tart. 2008-ban elkezdődtek minimális felújítási munkálatok, de azok 2010-ben le is álltak. Azóta csak tovább pusztul az épület. Egyébiránt az épület kisebbségi tulajdonosa a miskolci önkormányzat, de még az állagmegóvási munkálatokat is csak tervezgetik már évek óta. (Felújításra ne is gondoljunk.) Az épület többségi tulajdonosa a Multicasa Consulting Kft továbbra sem kíván foglalkozni az épülettel és nem is nyilatkoznak az ügyről.

Lezárták a miskolci zsinagógát, mert életveszélyessé vált.

2013.10.06.-án volt utoljára nyitva Miskolcon a Kazinczy utcai zsinagóga. A 150 éves épületet 2011-ben a műemlékvédelmi hivatal életveszélyessé nyilvánította. A zsinagógát a bécsi Ludwig Förster tervezte. Az épület 1100 fő befogadására alkalmas. Az elmúlt években a zsinagógát több mint 600.000 ember látogatta, valamint sok koncert és előadás helyszíne is volt. Az épület megerősítéséhez több millió forintra lenne szükség, így a hitközösség elnöke segítséget kért már az önkormányzattól, a kormánytól és az Európai Uniótól is.

31 éves rekordot állított be a Diósgyőri VTK labdarúgó csapata.

Sorozatban 6 tétmérkőzén győzött (és már 7 találkozó óta veretlen) a labdarúgó csapat, így klubrekordot állított be. Mindemellett már 557 perce nem kapott gólt a csapat. Ilyen sikersorozatot a klub legutóbb az 1978/1979-es szezonban tudott produkálni. A Diósgyőri focicsapat sikersorozata európai szinten is figyelemre méltó.

Három bölcsődét is felújít Miskolc, a kormány támogatásával.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára, Soltész Miklós Miskolcon elmondta, hogy a kormány 2007 és 2014 között 27 milliárd forintot költött illetve költ új bölcsődei férőhelyek létrehozására. Az említett időszakban már több mint 200 bölcsőde épült valamint a férőhelyek száma 6200-zal fog bővülni 2014-re. Ennek érdekében az EMMI egy olyan pályázatot írt ki, aminek keretében az eddigi évekkel ellentétben az önkormányzatoknak nem kell önrészt vállalniuk. Ez az önrész nélküli 100%-os támogatás 350 millió forintot jelent Miskolcon, és ebből a pénzből három bölcsődét fognak felújítani.

Már épül a miskolci északi elkerülő út, ami 2015 tavaszára készülhet el.

A tervezett út észak-északkelet irányban kerüli meg Miskolcot. Az M30-as autópálya megépült csomópontjából fog folytatódni Miskolcig, a Zsigmondi utca csomópontjáig. Az új út 2×1 sávos lesz. A jelenlegi szakaszban 5 844 m hosszúságban épül meg. Az elkerülő út I. fokú árvízvédelmi gátként és az épülő egyéb műszaki megoldások segítségével teljes mértékben megoldja a térség minden településének árvízi problémáját. Mindezek mellett tehermentesíteni is fogja a várost, hiszen az északi 26-os út irányából érkező forgalmat ezzel elterelik a centrumból. Előreláthatóan a Miskolc északi elkerülőt 2015 késő tavaszán már használhatják a közlekedők, ami az Új Széchenyi Terv, Közlekedés Operatív Program keretében uniós forrás segítségével épül meg.

Újrafestik a miskolci közösségi utakat 13 millió forintból.

Augusztus végéig fog tartani az útburkolati jelek újrafestése és jelentős mértékű felújítása Miskolcon. Az útburkolati jelek újrafestése alapvetően éjszakai munkavégzést jelent, de nappali munkavégzés is előfordulhat. A munkavégzés haladását az időjárás is befolyásolja, hiszen a nedves burkolatra nem lehet festeni. De remélhetőleg azért nem fog csúszni a feladat kivitelezése és újra szépek lesznek majd az utak Miskolcon.

Miskolcon a Vörösmarty lakótelepen egy új Coop áruház nyílt.

A nyitás alkalmával, aki bedobja a 3.000 Ft-ot feletti vásárlást igazoló blokkját az adataival kitöltve, az egy ajándékkosarat is nyerhet. Állítólag a grill részlegnek és a salátabárnak nagy sikere van, de sokan szeretik, hogy a zöldséges rész is bekerült egy légtérbe a bolttal.

Kirúgták munkahelyéről a 2013-mas X-Faktor miskolci énekesnőjét.

Negatív megkülönböztetés, diszkrimináció áldozata lett Mitru Tímea, aki szolfézstanárnőként dolgozott. Alig két hét után azonnali hatállyal kirúgták, mert az RTL Klub 2013-mas X-Faktor című műsorában, állítólag vadul, hörögve énekelt. Tímea hétfőn bement a zeneiskolába és közölték vele, hogy a műsorban nyújtott produkciója után nem szeretnének vele együtt dolgozni. Tímea megdöbbent a hír hallatán, de nem tereli jogi útra a dolgot.

A weboldalon közölt információk pusztán tájékoztató jellegűek. A domain tulajdonosa, a weboldal üzemeltetője, valamint a tárhely szolgáltató nem vállal felelősséget a képi és szöveges tartalmakért.